Elérkezett a tavasz, ami azt jelenti, hogy eljött a bringatúrák ideje. Összeszedtünk 4 olyan tippet,  amit segíthet megtervezni a tökéletes kirándulást.  

  1. Jelöljük ki az idő és távolság keretet.  

Több olyan biciklis térkép és applikáció van, mint a termeszetjaro.hu, Bikemap, Strava, MyGeodata, Komoot amik nem csak  kilométereket, de szintváltozásokat és még más bringások személyes tapasztalatait is elérhetővé  teszik, egy-egy túra vonalról. Érdemes gondosan megvizsgálni, hogy egy adott szakasz mennyire  nehéz és ez alapján eldönteni, hogy mi fér bele akár egy nap tekerésbe.  

  1. Készüljünk fel a megfelelően az időjárási viszonyokhoz. 

Aki tekert már biciklin, pontosan tudja, hogy milyen kihívást jelent esőben, hidegben vagy éppen  borzasztó melegben tekerni, de kevesen veszik figyelembe a szél erősségét és irányát. A szembeszél  nem kímél, kivéve, ha ügyesen sikerül elbújni egy biciklis sorstársunk szélárnyékába. Érdemes egy hosszabb túra előtt nem csak az esőre, de a  szélre is felkészülni és megtanulni annak ellenére is hatékonyan tekerni.

  1. Öltözzünk fel rétegesen. 

Ezekben a hónapokban különösen nagyot változik az időjárás a nap folyamán. Mindig egyszerűbb  kicipzározni, vagy begyűrni egy réteg ruhát a táskánkba, mint az első 20 perc után visszafordulni,  mert már minden porcikánk ledermedt. Hosszabb, 20-30 kilómétert meghaladó utakhoz nem győzzük  ajánlani az izzadság elvezető, de mégis melegen tartó kerékpáros ruhákat. 

  1. Legyen nálad bőven víz és egy kis snack. 

Minden sport tevékenységnél, így a kerékpározásnál is fontos a folyadékpótlás, ezért mindig legyen nálad kulacs. Egy  hosszabb túrával rengeteg kalóriát égetünk, ezért érdemes egy-egy energia szeletet vagy zabszeletet is magunkkal vinni, hogy elkerüljük hogy szédüljünk a fáradtságtól, mire végzünk a túrával. Fontos, hogy közvetlen sportolás előtt ne együnk, hagyjunk 1-2 órát szervezetünknek az emésztésre.