2022-ben az országúti kerékpársport egyik legjelentősebb nemzetközi versenye, a Giro d’Italia Nagy Rajtja Budapestről startol, és három magyarországi szakaszt is érint. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (Maketusz) a helyi partnerszervezetekkel az Aktív Magyarország támogatásával Giro d’Italia felvezető kerékpártúrákat szervez!

A verseny kezdete előtt, már áprilistól a versenyzők bőrébe bújhatunk, és öt útvonal közül választhatunk: Nagykanizsán, Kaposváron, Velencén, Keszthelyen és Esztergomban is megcsodálhatjuk a turisztikai látványosságokat kétkeréken. Azonban a mi túráinkon nem a menetidőn és a sebességen lesz a hangsúly, hanem a látnivalókra koncentrálunk! Csodáljuk meg együtt tavasszal a természet ébredését, miközben felfedezzük hazánk ikonikus szépségű vidékeit! Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő nehézségű és távú útvonalat, ráadásul minden rajthoz álló „versenyző” felhúzhatja az már jelképpé vált szerencsehozó rózsaszín pólót, így együtt festhetjük rózsaszínre a versenyútvonal táját!

A Maketusz hagyományos és különleges kerékpárkölcsönzési lehetőséget is biztosít minden résztvevő számára a helyszínen, így akár tandem biciklin is tekerhetsz a pároddal, vagy akár hozhatod a gyereket és kutyát is utánfutón! Nem kell senkinek sem kimaradnia a programból, célunk mindenki számára elérhető aktív élményt biztosítani.

Hiszen a felvezető kerékpártúra nemcsak egy sportesemény, hanem egy mulatság, összejövetel és kikapcsolódási lehetőség családok, barátok és egyedül érkezők számára is. A helyszíneken a túrán kívül egyéb izgalmas program és aktivitás is várható. Játékokkal, izgalmas beszélgetésekkel, zenés mulatsággal és más meglepetésekkel is készülünk, így mindenképpen érdemes kinézni a kitelepüléseinkre! Töltsük együtt a napot a készülődés és szurkolás jegyében, és dolgozzunk együtt a közös molinón a versenyzők számára! Csatlakozzatok a Giro bringások táborába!

A túrán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát a Facebook eseményekben megadott linken jelezheti.

További információkat és a regisztrációs linket a Facebook eseményekben találhattok:

2022.04.02. Nagykanizsa 
2022.04.09. Kaposvár
2022.04.15. Velence
2022.04.23. Keszthely
2022.04.24. Nagykanizsa 
2022.04.30  Esztergom