A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Tisza-Tavi Ökocentrum támogatásával a Sport43 egy egynapos Tisza-tó kalandozásra hívja a 11 és 18 év közötti tanulókat május 31. és  június 14. között. A program célja, hogy a tanév utolsó napjaiban a gyerekek egynapos osztálykirándulások keretében kerékpáron felfedezhessék hazánk egyik legszebb környezetvédelmi területét, a Tisza-tavat. A biciklizés során gyönyörű tájakon fognak gurulni és a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum interaktív kiállításán is részt vehetnek, ahol játékosan tanulhatnak az itt fellelhető természeti kincsekről.

Napi három turnus indul, két túraútvonalon reggel 9:00, 10:00 és 11:00-kor. A túrákon való részvétel szervezett iskolai csoportok számára teljesen ingyenes. A Magyar Kerékpárosok Turisztikai Szövetség biztosít kerékpárokat és védőfelszerelést (sisak és láthatósági mellény) minden tanuló számára, és ha bármilyen technikai probléma adódna egy szervízautó is folyamatos készenlétben van. Indulás előtt a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum dolgozói szakmai- és KRESZ felkészítésben részesítik a diákokat, valamint egy hasznos információkat tartalmazó térképet is adnak minden résztvevőnek.

A regisztráció során az osztály választhat, hogy melyik előre összeállított programon szeretnétek részt venni.

  1. Ökocentrum túra

A tiszafüredi Tisza-tavi Kerékpáros Centrumból átkerékpároznak a Poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumba, ahol 2-2,5 órát tölthetnek el a diákok, majd visszatekernek Tiszafüredre. A túra időtartama 4-5 óra, a hossza pedig körülbelül 20 km.

  1. Tisza-tó kerülés

Ezt a túrát a mindenre elszántaknak ajánlják, hiszen ennek a hossza körülbelül 65 km. A túra során érinteni fogják a kiskörei vízierőművet és hallépcsőt is számtalan más érdekesség mellett.

Ha felkeltette az érdeklődésetek ez a szuper csapatépítő program, melyen környezetbarát módon tudtok felfedezni egy izgalmas tájakat regisztráljátok osztályotokat a Sport43 oldalán és legyen egy felejthetetlen tanév végi bringás osztálykirándulásotok!