A tavalyi nagy sikerre tekintettel az Aktív Magyarország Program támogatásával idén ismét megrendezésre kerül a Ring Sorozat!

2023-ban már 7 hazai hegységben (a Mátrában, Pilisben, Vértesben, Zselicben, Zemplénben, Börzsönyben és Mecsekben) várjuk a kerékpáros teljesítménytúrák iránt érdeklődőket. A tavalyi Ring Sorozathoz hasonlóan, idén is minden hegységben kb. 30-50 km-es rövid távon vagy 90-100 km-es hosszú távon lehetséges indulni. A domborzati adottságokra tekintettel, ezek az útvonalak tartalmaznak ugyan némi szintemelkedést, de a rövid táv útvonalai kifejezetten úgy kerülnek kialakításra, hogy azokat korra, nemre, fikai állapotra tekintet nélkül bárki könnyen teljesíteni tudja. A túrák teljesíthetők országúti, MTB, gravel, fitness, trekking kerékpárokkal vagy akár e-bike-kal is. Az útvonalak kialakítása során a társszervezőként közreműködő helyi kerékpáros egyesületek számára a legfontosabb szempont a biztonság, emiatt a túrák útvonalai elsősorban alacsony forgalmú közutakon és a forgalomtól elzárt erdészeti utakon haladnak majd, miközben a résztvevők megismerkedhetnek a helyi természeti értékekkel.

 

Az idei Ring dátumok és helyszínek:

  • Április 29. – Mátra Ring
  • Július 2. – Pilis Ring
  • Május 20. – Mecsek Ring
  • Augusztus 12. – Zemplén Ring
  • Augusztus 26. – Zselic Ring
  • Szeptember 23. – Börzsöny Ring
  • Október 7. – Vértes Ring

 

Minden rövid és hosszú távot teljesítő az adott hegységre jellemző motívummal ellátott egyedi befutó érmet kap a célba érkezéskor, melynek különlegessége, hogy a 7 rendezvényen megszerezhető különböző érmek összeilleszthetőek. Az érmek vonatkozásban további újdonság, hogy hátoldaluk mágnessel lesz ellátva, így azok – a karabinerrel könnyen lecsatolható szalag eltávolítása után – akár hűtőmágnesként is használhatóak. A rajt/cél központban a távok teljesítőit befutócsomaggal és meleg étellel várják a helyi szervezők.

A szervezők egész napos családi programokkal, ügyességi versenyekkel és zenével gondoskodnak a résztvevők és kísérőik szórakoztatásáról és a jó hangulatról! A szervezők célja a kerékpározás és az aktív életmód népszerűsítése, hiszen az egészséges életmód egyik legfontosabb része a rendszeres testmozgás!

 

További információk elérhetőek a megújult ringsorozat.hu weboldalon és a MAKETUSZ facebook oldalán!

 

Csatlakozzatok ti is, és éljük át együtt az aktív életmód és mozgás örömét!