Konzorciumvezető neve:Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (konzorciumvezető)

Konzorciumi tagok neve:Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., Kölcsei Evangélikus Egyházközség, Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., Panyola Község Önkormányzata, Tiszántúli Református Egyházkerület,Vásárosnamény Város Önkormányzata

Projekt címe és azonosítószáma:Kerékpáros turizmus fejlesztése a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben – GINOP-7.1.9-17-2018-00032

A szerződött támogatás összege:435 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.09.30.

A projekt rövid összefoglalója:

A projekt átfogó célja a Tokaj, Felső-Tisza, Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség teljes területén a kerékpáros turizmus élénkítése. Ezt a kerékpáros turisták igényeit kiszolgáló kerékpárosbarát szolgáltatásfejlesztések megvalósításával kívánjuk elérni. A komplex módon megtervezett szolgáltatásfejlesztések turisztikai vonzerő képességét tovább erősíti, hogy a fejlesztési helyszínek több esetben kiemelt örökséghelyszínek. A program által létrejövő turisztikai élménykínálathoz szervezetfejlesztési elképzelésekkel biztosítanánk a hosszú távú fenntarthatóságot.

Projektelemek:

  1. Kerékpáros pihenőpontok létrehozása a kerékpáros túrázók fogadására, a feltételek javításával és közösségi terek létrehozásával Vásárosnaményban, Kölcsén, Panyolán és Tivadarban.
  2. Aktív turisztikai eszközváltásra alkalmas csomópontok létrehozása Tivadar, Vásárosnamény, Panyola, Kölcse településeken.
  3. Forgalomszámlálók telepítése több helyszínen
  4. Kerékpárosbarát szolgáltatásfejlesztéshez szükséges eszközök beszerzése:
  • kerékpárok (gyermek és mozgáskorlátozott kerékpár is);
  • logisztikai szállító eszközök;
  • informatikai és hangtechnikai eszközök;
  • kerékpáros szervizcsomagok.
  1. Térségi kerékpáros koordinátor alkalmazása a fejlesztések hosszú távú fenntartása és megfelelő kihasználtsága érdekében.
  2. Minősítési rendszer kialakítása: a MAKETUSZ és az MTÜ együttműködésével adaptálásra kerül a legismertebb, és az Európai Kerékpáros Szövetség által jó gyakorlatnak tekintett és promotált BikeFriendly nemzetközi kerékpáros turisztikai minősítési rendszer, ez egyben a program nemzetközi minőségbiztosítását is jelenti. A fejlesztés célja a nemzetközileg is reálisan promotálható szubregionális minősítési rendszer kialakítása, amely feltétele az Európai Kerékpáros Szövetség által kidolgozott térinformatikai és promóciós rendszeréhez való csatlakozásnak.
  3. Látogatóbarát fejlesztések: reszponzív mobil applikáció és kerékpáros turisztikai portál fejlesztése.
  4. Kapcsolódó szoft tevékenységek megvalósítása:
  • turisztikai szemléletformáló rendezvények szervezése;
  • garantált programok kidolgozása turisztikai szakértő közreműködésével;
  • bevezető marketingre irányuló marketingkommunikációs eszközök megvalósítása.