Manapság egyre nagyobb teret hódítanak azok a kávézók, melyek valami extra élményt vagy szolgáltatást tudnak ajánlani a vevőknek, ezzel csábítva őket vissza újra meg újra. Nekünk bringásoknak erre tökéletes példák az olyan szervizek, bringaboltok melyek kávézóként, étteremként vagy fröccsbárként működnek. Ezeken a helyeken így nemcsak a hobbinknak tudunk hódolni, hanem olyan új embereket is megismerhetünk, akiknek velünk megegyező érdeklődési körre van. Összegyűjtöttünk nektek pár helyet országszerte, ahol mindenképp érdemes megállni.

 

1. Mesterbike & coffee project

Helyszín: Budapest, Mester utca 11.

2011-ben nyitották meg először kerékpárboltjukat, majd négy év után átköltöztek a Mester utca 11 szám alá, ahol a kerékpárbolt és szerviz mellé egy kávézót is kialakítottak. Szívesen várnak minden lelkes amatőrt, kerékpárversenyzőt vagy koffeinfüggő irodistákat is egy jó beszélgetésre. Boltjukban megtalálhatod a Cannondale legnagyobb választékát és még olyan márkákat, mint a Giro, Knog, Ergon, Fabric, és Oakley.

 

2. Vinikli – Wine & bike

Helyszín: Budapest, Múzeum krt. 27.

Az Astoria és Kálvintér között elhelyezkedő biciklis kávézó, fröccs- és borbár a kétkeréken közlekedők kedvelt helye a belvárosban. Itt nemcsak kávézhatsz vagy fröccsözhetsz egyet a barátokkal, hanem a bringádhoz megtalálsz minden fontos kiegészítőt, ráadásul a hátsó részben egy „csináld magad” bicikli szervizt is kialakítottak. Így a szolgáltatások mellett vállalják a bringád megőrzését másnapig, ha az este kicsit jobban sikerülne náluk.

 

3. Orange – Bike Kerékpár Centrum és Sport Büfé

Helyszín: Budapest, Római part 27.

Ha a Római part közelében tekernél mindenképpen meg kell lesned az Orange – Bike telephelyét, ami már hét éve fogadja az ide látogató kerékpárosokat. A kerékpár kölcsönző, szerviz és bolt mellett nagyon finom ételekkel várják az ida érkezőket. Büszkék arra, hogy mára az ország egyik legnagyobb használt bicikli kínálatával rendelkeznek. 2018 óta pedig már e-bikeokkal is foglalkoznak, így mindenki megtalálhatja náluk a keresett bringát.

 

4. Helovelo – Bike & Café

Helyszín: Pápa, Korona utca 46.

Pápa közelében érdemes megállni a Heloveloban, ahol a kézműves kávézó és kerékpárbolt mellett nemcsak egy bringás szerviz vár rád, hanem egy club is, ahol javában folynak a versenyek, a jó beszélgetések és minden, ami egy hangulatos bringás clubélethez szükséges. A márkák között kedvedre találhatsz Alpina, Csepel, Kellys és Meridát is a család minden tagja számára.

 

5. Boom Bike Coffee

Helyszín: Székesfehérvár, Berényi út 62.

Ha Székesfehérváron indul a biciklitúrád, térj be a Boom Bike Coffee-ba! Nemcsak a reggeli kávédat fogyaszthatod el itt, de széles kínálatból választhatsz a reggeliző ajánlataiból. Az akadálymentes, gyermek- és állatbarát vendéglátóhelyen biztos találsz kedvedre való finomságot, amivel feltöltődhetsz a tekeréshez! Paleo és gluténmentes étrendek követőinek is remek opció!

 

6. Bringabarát

Helyszín: Kiskunfélegyháza, Petőfi tér (Gorkij utca 2.)

Kiskunfélegyházán a „bringás paradicsom” otthonos légköre várja az Alföldön tekerőket. A Bringabarát a városközpont sétáló utcájába invitálja a kerékpárosokat egy finom kávéra, bringajavításra vagy ha megismerkednétek a helyi bringásközösséggel, akkor azt itt megtehetitek. A helyi lelkes bringás csapat rendszeresen szervez kerékpáros edzéseket és túrákat is a város környékére.

 

7. BikeCafe Kerékpárüzlet és Szerviz

Helyszín: Budapest, Mogyoródi út 16-20.

Mi sem bizonyítja jobban azt, hogy igény van a kerékpárosbarát helyekre, mint a BikeCafe, amely a kerékpáros szolgáltatásait kibővítve, most az új egybenyitott üzlethelyiségükben kávézót alakítanak ki. A megújult hely minden városi közlekedőt, hétvégi bringást, kerékpárversenyzőket vagy akár újdonsült érdeklődőket is szeretettel vár. Így hamarosan már Zuglóban is betérhetünk az eredetileg kerékpárüzletként üzemelő helyre megpihenni a biciklinkkel.