Itt a nyár, itt a bringaszezon. Már nem kell sokat várni, és kezdetét veszik a Bringás Vándortáborok is! Fejben már tervezgeted, hogy miket fogsz magaddal hozni az útra? Vagy esetleg izgalmadban már el is kezdtél összepakolni? Mielőtt bringára pattansz, érdemes átgondolni, hogy mikre lesz szükséged a túra során.

Négy útvonalon – Cserhát, Balaton-felvidék, Alpokalja, Dráva – különösen fontos, hogy elsajátítsd a pakolás művészetét, hiszen itt nem lesz csomagszállítás, így a vándorok megtapasztalhatják az igazi biciklis túra kihívását. Ehhez mindenkinek biztosítunk jó minőségű, csomagtartóra és kormányra szerelhető túratáskákat, ezért fontos, hogy jól be legyél pakolva.

Te hogyan pakolsz be az útra? Magadra ismersz valamelyik típusban?

 

A minimalista

Talán a minimalista pakolónak a legélvezhetőbb és a legkönnyebb a kerékpáros túra, hiszen nem kell plusz terhet cipelnie tekerés közben. Csak a legfontosabb dolgokat hozza magával, így nem foglal el sok helyet a csomagja a biciklin. Csak egy rövidnadrágot és pólót hoz a hétre „majd ezzel valahogy kihízom” címszóval. Induláskor gyorsan elkészül, és könnyen tudja ellenőrizni, hogy mindene megvan-e a nagy útra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Peter Chauch ???????? (@p_chauch) által megosztott bejegyzés

A mindenre felkészült

A “sosem lehet eléggé felkészült az ember” mottót követve pakol be a mindenre felkészült kiránduló. Mindent alaposan átgondolva, minden eshetőségre felkészülve jön el a táborba a szépen rendezett és rendszerezett csomagjaival. Ragtapasz, zsebkendő vagy toll kéne? Nála biztos lesz! Ő az, aki biztos nem hagy otthon semmit, és kisegíti a társait, ha szükségük lenne valamire.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Murad Düzgün (@worldbycycling) által megosztott bejegyzés

A túlbuzgó, feneketlen táskás

Már a biciklijére ránézve is elfáradsz az túrától, és ezzel ő sincs másként, hiszen a saját súlyának megfelelő csomagokkal kell tekernie az emelkedőkön. Ő is minden eshetőségre fel akar készülni, de pakolás közben kissé túllőtt a célon. A tömött csomagoktól kissé nehezebb a tekerés, de inkább ezt az utat választja, minthogy lemondjon a hajszárítójáról. Míg a nagy csomagok összepakolása, fuvarozása egy költözés esetében indokolt lehet, a táborra pakolás során inkább törekedj a célszerű és okos csomagolásra!

Ha még nem tudod hogyan fogj neki a pakolásnak, olvasd el rövid útmutatónkat, amiben segítünk neked okosan és praktikusan felkészülni a táborra. Ezeket a tippeket követve nem kell majd a túra során a csomagjaid miatt aggódnod, és maximálisan élvezheted a Bringás Vándortábort!