Elindult a Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra sorozat, amelynek keretein belül országszerte 200 ingyenes, mindenki számára teljesíthető túrát valósítunk meg. Jelentkezz te is túraszervezőnek, és szervezd meg saját kerékpáros kiruccanásodat a támogatásunkkal! További részletekért látogass el a Tekerj a Zöldbe! honlapjára!

Beszámoló a “Tekerj a Zöldbe! Bringázás a tejúton” túráról:

Csodálatos időjárással kezdtük meg az idei bringás szezont. A helyszíneket is jól sikerült megválasztani, bebizonyítva hogy nemcsak gyalogosan, de kerékpáron is érdemes a környéket felfedezni, hiszen látnivaló és élmény helyben is akad bőven.

Nagy örömünkre szép számban kapcsolódtak be ebbe a programba. Kicsik és nagyok egyaránt kedvet érezve kimerészkedtek, a hosszú téli hónapok után a sokáig hanyagolt kerékpár ismét előkerülhetett. A bokortanyák felé vettük utunkat, ahol helyi gazdaságokat látogattunk meg.

Elsőnek a Marsalkó tehenészethez gurultunk, az igényes portára már megérkezni is kellemes érzés volt. Ahol a gazdák szívélyes vendéglátásuknak köszönhetően, mindjárt terített asztal várta a túrázókat, természetesen a hangsúly főképpen a sajtoké volt. Lehetett itt, trappistát, lillahagymásat, és füstöltet is kóstolni, de ezen finomságokon felül házi kolbász házi kenyérrel és szalonnával is szerepelt a terítéken.

És hogy szomjasak se maradjunk friss házi tejet és bodzaszörpöt is ihattunk. A tehenészet bejárása során, természetesen a legfiatalabb borjak találtak a legnagyobb népszerűségre. Utunkat folytatva, a táskában a frissen vásárolt sajtokkal a Garai lovaspark felé vettük az irányt, ahol új fajta élmények vártak ránk. A lovak látványa, mindig pazar látvány, hát még felülni rájuk.

A sétalovaglásra nagy érdeklődés mutatkozott, de előtte még Pristyák Erika rövid előadást tartott nekünk a helyi bokortanyák történetéről, számos eddig nem ismert hasznos információval gazdagodva ezáltal. A márciusi napsütésben ki lovon ülve ki csak a padon beszélgetve, vagy a közelben futkározó lovakat figyelve mindenki jól érezhette magát. A visszaút során megálltunk még a Szelkó-tó partjánál, ahol egy közös fotóval búcsúztunk ettől a fantasztikus naptól.

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósult meg.

Zöld Kerék Alapítvány