Az Aktív Magyarország támogatásával létrejött Ring Sorozat 2022-ben 5 hazai hegységben kerékpáros teljesítménytúrákkal várja az aktív turizmus és a kerékpározás iránt érdeklődőket. A szervező MAKETUSZ a Börzsöny Ring szervezőivel együttműködve, a Börzsöny Ring korábbi sikerei alapján döntött a sorozat elindítása mellett.

2022-ben a Mátrában, Mecsekben, Vértesben, Zemplénben és végül a Börzsönyben szerveznek kerékpáros rendezvényeket. A társzervezők mind helyi kerékpáros egyesületek vagy szervezetek, akik garantálják a legmagasabb szintű helyismeretet és professzionális rendezvényeket.

A kerékpártúrák minden hegységben alacsony forgalmú, illetve forgalomtól elzárt, erdészeti utakon haladnak majd, érintve a hegységekre jellemző különleges kilátó pontokat és természeti értékeket.

A sorozaton belül az indulás egységesen két távon lehetséges. Hosszú távon nagyjából 100, míg rövid távon 30-50 km-en lesz lehetőség az indulásra. A hegységek miatt ezek természetesen tartalmaznak mérsékelt szintemelkedést. Kifejezetten ajánljuk a túrákat Ebike-os indulók részére is!

Az útvonalak kialakításánál a fő tervezési szempont a biztonság és a lehető lejobb természetközeli élmény voltak. A nyomvonalak teljesíthetők gravel, trekking, fitness illetve MTB kerékpárokkal.

A teljesítők egyedi érem díjazásban részesülnek, melynek különlegessége, hogy az 5 rendezvényen megszerezhető különböző érmek összeilleszthetőek, és egy nagy tárgyi emléket alkotnak azok számára akik mind az 5 állomást teljesítik.

A kerékpáros programok mellett a rendezvények helyszínén egész napos családi rendezvények, ügyességi versenyek, zene, és melegételes büfé is elérhető lesz. A szervezők célja, hogy kerékpározáson keresztül minél szélesebb körhöz eljuttassák az aktív életmód és a mozgás örömét.