A turisztikai célú kerékpározás előmozdítása érdekében, az okostelefon penetráció növekedését figyelembe véve kézenfekvőnek látszik a nyitás a bármikor teljesíthető ún. instant túrák felé. A hagyományos, adott időpontban szervezett, szervezői jelenlétet igénylő túrákkal szemben az instant túráknál nincs szükség szervezői jelenlétre, és a résztvevő döntése, hogy melyik napon, napszakban indul. Mindkét oldalnak több szabadságot ad ez a megoldás, és a tömeg is elkerülhető. Célunk, hogy az egymásra épülő, fokozatosan nehezedő kihívásokkal különböző instanttúra-sorozatokat szervezünk, amik motiválják a résztvevőket a sportmozgásra, a kerékpározásra.

Magyarország középhegységei páratlan természeti, kulturális és turisztikai értékkel bírnak, a csúcstámadások nagyon népszerűek, emiatt tűztük ki célul e terület bevonását főleg a sportcélból kerékpározó célcsoport számára.

A hegycsúcstámadó mozgalom hat népszerű hazai hegycsúcs meghódítását fogja sorozatba szervezni. Tervünk olyan magaslatok kiválasztása (4-6 darab), melyek aszfalton, és élvezetes hegyikerékpáros nyomvonalon is megközelíthetők. Ezek fényében ennek a résznek a célcsoportja kettős: egyszerre azok a sportosabb vékonygumis résztvevők, akiknek nem okoz gondot a nagyobb emelkedő leküzdése, és egyszerre azok a hegyikerékpárosok, akik terepen is boldogulnak.