Hazánkban is egyre több, biztonságos és vonzó kerékpáros útvonalak közül választhatunk, azonban az útvonal önmagában nem elegendő. A kerékpáros turizmus alakulásában jelentős szerepe van a térségi szolgáltatóknak, ezért törekszünk arra, hogy egyre több kerékpárosbarát szolgáltatóval bővüljön az Országos Kerékpárosbarát Szolgáltatói hálózatunk, akik kielégítik a kerékpáros túrázók igényeit, és magas minőségű szolgáltatást nyújtanak.

Idén első alkalommal hirdeti meg a MAKETUSZ az Év Kerékpárosbarát Szolgáltatója versenyt, amelyre a hálózat tagjai nevezhettek. A beküldött pályázatok közül a szakmai zsűri kiválasztotta az ország 9 legszínvonalasabb kerékpárosbarát szolgáltatóját. Olyan kiemelkedő szolgáltatást nyújtó szálláshelyek és vendéglátóhelyek kerültek a versenybe, amelyek az alapvető kritériumokon túl, folyamatosan törekednek arra, hogy fejlesszék és bővítsék a már meglévő kerékpárosbarát szolgáltatásokat, és kedvezményekkel tegyék vonzóbbá a bringások számára az ottlétet.

Melyik legyen Magyarország kedvenc kerékpárosbarát szolgáltatója 2023-ban?

A döntőbe jutott szolgáltatások közül közönségszavazás alapján dől el, hogy kié lesz az elismerés. Ismerd meg a legjobb kerékpárosbarát szolgáltatókat, és szavazz november 12-ig!

SZAVAZZ ITT

 

Arcanum Hotel 

Az év kerékpárútján, a Wenckheim-kerékpárút közvetlen szomszédságában található Arcanum Hotel szemléletét mindig a vendégközpontúság, kedvesség és közvetlenség jellemzi. A vendégeik visszajelzéseire támaszkodva folyamatosan fejlesztik és bővítik a már meglévő kerékpárosbarát szolgáltatásaikat: tágas tárolóhelyeket biztosítanak a kerékpároknak, kávét és hideg túracsomagot készítenek a korán kelő túrázóknak, segítséget nyújtanak szervizelésben, és díjmentesen biztosítanak 30 darab cruiser kerékpárt a felfedeződnek. Természetesen nem hagyják magukra a bajba került kerékpárosokat sem, mint amikor az eső elől menekülő kerékpárosokat segítettek ki azzal, hogy kimosták és megszárították a ruházatukat, hogy másnap újra útnak tudjanak indulni. Az Arcanum Hotel távol a világ zajától mindig örömmel várja az aktív kikapcsolódás kedvelőit. 

 

SZAVAZZ RÁ

 

Bringiton Coffee & Bikes 

A Bringiton Coffee & Bikes specialty kávézó már a kialakításában is igyekezett a kerékpárral érkező vendégek számára a legtöbbet kihozni. A kerékpáros tematikájú hely nagyarányú helyi beszállítóval dolgozik, így a kínálatban szereplő ételek és italok nemcsak finomak és egészségesek, de műanyag csomagolásmentesek és mindig frissek, tehát az ökológia lábnyomuk is a lehető legkisebb. A vendéglátóhelyből közvetlenül egy kerékpáros bemutatóterembe léphetnek az érdeklődők, ahol kerékpárok és kerékpáros kiegészítők vásárlása mellett akár a szerviz szolgáltatást is igénybe vehetik. Örömmel adnak kerékpárokkal kapcsolatban tanácsot és segítséget, ha egy kerékpár szervizelésre szorul. A rövidebb szereléseket akár a kávézóban is megvárhatják a vendégek. Mindemellett a Bringiton egy kerékpáros találkozóhely, ahol a téma iránt fogékonyak és a kerékpáros iparágban jártas profik jól megférnek egy helyen. 

 

SZAVAZZ RÁ

 

Erdődy Vendégház 

Az Erdődy Vendégház az UNESCO természeti örökség, az Amazon of Europe Kerékpáros túraútvonalon helyezkedik el. Akár egyénileg, akár szervezett túrákon keresztül szeretné az ember felfedezni, a vendégház kerékpárt biztosít minden szállóvendégnek. A birtokon egy kiépített és zárható kerékpártároló is rendelkezésre áll, valamint pár száz méterre található egy bisztró is, ahol frissítőkre és finom falatokra találhat a megfáradt bringás. Szükség esetén kerékpárosszervizelést is nyújt, és a javítás idejére pótkerékpárt biztosít a vendégház. 

Rendszeresen szerveznek különleges eseményeket is, például a Heineken Kerékpáros Komlótúrát, ahol étellel-itallal várják a résztvevőket, és izgalmas vetélkedőkkel színesítik a programot. A sikeres feladatok elvégzéséért pecséteket lehet gyűjteni, amelyekért ajándék jár.  

 

SZAVAZZ RÁ

 

Etyeki Kúria Borászat  

Etyek történelmi jelentőségű Öreghegyén-, szőlőtőkék közötti helyszín az Etyeki Kúria Borászat, melyet Magyarország Legszebb Borbirtokának választottak 2022-ben. Folyamatosan bővülő szolgáltatásaikban figyelembe veszik a kerékpáros vendégek kéréseit is. Étkezések mellé promóciók alkalmával egy-egy pohár borra, vagy akár kávéra is a ház vendégei lehetnek a betérők. Nem kizárólag á la carte vendéglátásuk esetében kerékpárosbarát szolgáltató a Kúria; Borbárjuk mellett három rendezvényhelyszín kapacitással is rendelkeznek, melyek kerékpáros események lebonyolítására is alkalmasak. 2023-ban Turisztikai Business Excellence díjban részesültek. A fentieken túl szálláshely projekt indítását tervezik, melyben szintén törekszenek majd a kerékpárosok igények kielégítésére is. 

 

SZAVAZZ RÁ

 

Lépcső Bisztró 

A kifejezetten kerékpárosok számára kialakított Lépcső Bisztró előtt évente több mint 140.000 ezer kerékpáros teker el a kerékpárúton, illetve a kiskörei gátkoronán. Nem véletlen tehát, hogy igazi kerékpárosparadicsommá tudott válni a hely, amely számos kerékpárosbarát szolgáltatást nyújt: rendelkeznek szerviz ponttal, ingyenes kulacstöltési és mosdóhasználatai lehetőséget biztosítanak, és külön pihenőpontot, ahol el lehet fogyasztani akár a saját csomagolt elemózsiánkat is. Céljuk, hogy a jövőben még szorosabbra fűzzék a kapcsolatot a kerékpáros közösséggel, így kuponokkal és kedvezményekkel szeretnék támogatni a bringásokat, hiszen fontos számukra, hogy a sport élménye mellett kulturális szórakozásban is részesüljenek a betérő bringások. 

 

 

 

 

 

 

 

 

SZAVAZZ RÁ

 

Öko-Park Panzió ***Kemping*** és Rendezvényközpont 

A szarvaskői panzió számos szolgáltatását a kerékpárosok kényelmét és elégedettségét szem előtt tartva alakította ki, és ezt bizonyítja az is, hogy a nagy nyári melegben betérő kerékpárosok a panzióban és az étteremben mindig ajándék hűs limonádét kaptak. 

A panzió fedett és zárt kerékpártárolója kettő kamerával van felszerelve, így biztonságos helyet tud nyújtani a betérő kerékpárosoknak, akik kedvezményes BIVAK szállást vehetnek igénybe, illetve az ingyenes fedett és nyitott bográcsozónál és grillező helyen élvezhetik a szabadban való étkezést és kikapcsolódást. Amennyiben komolyabb kerékpárjavításra lenne szükségük, a panziónak szerződése van egy kerékpáros alkatrész és szerviz üzlettel Egerben. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan elvégezzék a javításokat és az alkatrészbeszerzéseket. A javítás idejére pedig cserekerékpárbérlést is biztosítanak, hogy addig se kelljen lemondani a kerékpározás öröméről. 

 

SZAVAZZ RÁ

 

Rábensteiner Kávézó és Panzió 

A Rábensteiner Kávézó és Panzióban minden megtalálható, amire egy kerékpárosnak szüksége lehet a tökéletes pihenéshez és kalandokhoz. Annak érdekében, hogy a kerékpáros igényekhez igazodjon a panzió, akár egy éjszakára is lehet szállást foglalni még a főszezonban is. Nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra és kényelemre, így zárható kerékpártárolók biztosítják, hogy nyugodt szívvel tudják a vendégek a bringákat a szálláshelyen hagyni. A környék rejtett kincseinek felfedezéséhez ingyenes kiadványokat és térképeket biztosítanak, de képzett túravezetők is rendelkezésre állnak, így garantáltan a legjobb kerékpártúrákban lehet részük a résztvevőknek. De nem állnak meg itt, hiszen folyamatosan fejlesztik kerékpár parkjukat, hogy még több választási lehetőséget kínálhassanak. Emellett képzéseket is tartanak a személyzetünknek, hogy még profibb segítséget tudjanak nyújtani a kerékpárokkal kapcsolatos kérdésekben és problémákban. 

 

SZAVAZZ RÁ

 

Tersztyánszky Bisztró 

Ha jártatok már Csákváron, ismerős lehet számotokra a Tersztyánszky Bisztró, hiszen kerékpárral is könnyen megközelíthető főútvonal mellett helyezkedik el. A tágas belső tér üvegfelületein keresztül nemcsak a bájos városra nyílik remek kilátás, de a vendégek így a kerékpárjukat is folyamatosan szemmel tarthatják. Emellett az utcafronti teraszon lehetőséget biztosít a bisztró az elektromos kerékpárok töltésére is. A nyári étlapjukon speciálisan kerékpárosoknak kedveskedő menüt állítottak össze, illetve időszakosan kedvezményt kínálnak a fogyasztás végösszegéből is, ezzel támogatva a bringás közösséget.  

 

 

SZAVAZZ RÁ

 

Tündérsziget Ökopark és Szigetköz Élményközpont 

A Tündérsziget Ökopark és Szigetköz Élményközpont egyedi lehetőséget biztosít arra, hogy nemcsak vízen, hanem szárazföldön is felfedezhessük a területet. Az öko-mobil flották segítségével lehet kombinálni a kerékpározást a kenuzással, és így hosszabb távokat, izgalmasabb és vadregényesebb helyszíneket is be lehet barangolni.  A több mint 60 darab bérelhető kerékpárral, 15 darab e-bike-kal és az ezekhez szükséges felszerelésekkel a látogatók kényelmesen felfedezhetik a környéket. De az élményközpontban a kerékpározás élménye akkor is átélhető, ha az időjárás nem engedni, ugyanis egy beltéri kerékpár segítségével végigjárhatjuk a Szigetköz jelentősebb kerékpáros útvonalait és látnivalóit. 

A Tündérsziget Ökoparkba érkező diákcsoportok tömegközlekedés helyett kerékpárral is ki tudnak tekerni a szállásra, így az osztálykirándulást rögtön egy kerékpártúrával kezdhetik. A csomagjaikat kisbusszal szállítják ki utánuk a szálláshelyükre.  

 

SZAVAZZ RÁ