Szerencsére egyre vonzóbb Magyarországon is a kerékpáros turizmus, egyre többen pattannak nyeregbe és fedezik fel országunk gyönyörű térségeit két keréken. Egyre több és több, biztonságos és vonzó kerékpáros útvonal közül választhatunk, azonban az útvonal nem elegendő. A kerékpáros turizmus alakulásában jelentős szerepe van a térségi szolgáltatóknak.

Ha szeretne minél többet megtudni, hogy szolgáltatása mitől lesz kerékpárosbarát, ha tárt karokkal várja a kerékpárosokat és szeretné kielégíteni a kerékpáros turisták speciális igényeit, akkor jó helyen jár.

Az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ megbízásából szövetségünk koordinálja az országos kerékpárosbarát szolgáltatói hálózat létrehozását és működését. Célunk, hogy létrejöjjön egy országos lefedettségű hálózat, amelynek tagjai a kerékpáros túrázók speciális igényeit kielégítik, azonosan magas minőségű szolgáltatást nyújtanak és ezáltal több vendéget, magasabb vendégköltést realizálhatnak.

 

                      

SEGÍTSÉGET NYÚJTUNK

Az országos kerékpáros szolgáltató hálózat koordinátoraként szeretnénk segítséget nyújtani a hozzánk fordulóknak, tanácsokat, útmutatókat adni arra vonatkozóan, hogy hogyan válhatnak kerékpárosbarát szolgáltatóvá, hogyan tudják még inkább kielégíteni a kerékpárosok (speciális) igényeit.

ALAP KERÉKPÁROS ESZKÖZCSOMAG

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérdése van vagy szeretne csatlakozni a hálózathoz, kérem keressen minket bizalommal!

További információ:
Tombor Katalin, projekt koordinátor
e-mail: kerekparosbarat@maketusz.hu


KERÉKPÁROSBARÁT SZOLGÁLATATÓK EURÓPÁBAN

 


KERÉKPÁROSBARÁT KRITÉRIUMOK

Az alábbiakban szolgáltatás típusonként mutatjuk be az alap kritérium rendszert, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy szolgáltatása kerékpárosbarát legyen.

 

 

 

 

 

 


CSATLAKOZÁS FELTÉTELEI

A hálózathoz történő csatlakozás a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, mint koordinátor által végzett minősítés után lehetséges.

     A kerékpárosbarát szolgáltató hálózat előnyei

– megjelenés a hálózat honlapján és a kapcsolódó, országos weboldalakon,
– promóció országos fórumokon,
– útmutatás, támogatás a kritériumok teljesítéséhez,
– tagságot igazoló matrica és/vagy plakett.

     A tagság feltételei

– kritérium rendszer által előírt feltételek teljesítése a minősítést követően is,
– a tagságot jelölő plakett, matrica jól látható helyen történő kihelyezése,
– saját kommunikációs csatornán annak jelzése, hogy a hálózat tagja,
– tagsági díj határidőre történő megfizetése, amelynek összege 2021: 0 Ft, 2022: 0 Ft, 2023: fél ár, 2024: teljes ár.

 


CSATLAKOZÁS MENETE
  1. Amennyiben a fentiekben bemutatott kritérium rendszer alapján Ön kerékpárosbarátnak találja szolgáltatását, kérjük töltse ki az alábbi online szándék nyilatkozatot:
  2. Jelentkezését rögzítjük. Ezt követően munkatársunk felkeresi a jelentkezési lapon feltüntetett kapcsolattartót a helyszíni minősítés időpont egyeztetése érdekében.
  3. Munkatársunk az előre leegyeztetett időpontban elvégzi a minősítést.
  4. Amennyiben a szolgáltatás megfelel a kerékpárosbarát minősítési rendszerben meghatározott kritériumnak, szolgáltatását kerékpárosbaráttá nyilvánítjuk.
  5. Kölcsönösen aláírásra kerül az együttműködési megállapodás és a szolgáltató bekerül az országos hálózatba.

(Amennyiben szolgáltatása jelenleg nem kerékpárosbarát, munkatársaink örömmel segítenek, adnak tanácsokat annak érdekében, hogy Ön is mielőbb a hálózat tagja lehessen.)


 

ALAP KERÉKPÁROS ESZKÖZCSOMAG