A már hagyománnyá vált projektjeink és eseményeink mellett, az idei évben is új és kihívásokkal teli feladatok várnak a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetségre. Azok, akik a kerékpáros turizmus lelkes résztvevőjeként vagy annak alakítójaként érdeklődnek a Szövetség munkája iránt, 2024-ben is izgalmas projektekkel találkozhatnak nálunk.  

Idén is folytatjuk a kerékpáros események, vagyis a Bringás Vándor és a RING Sorozat szervezését, a kerékpárosbarát hálózat építését, a Vándor Viadal kalandversenyt, a bringapark programot, de újdonságokkal is készülünk!

Ebben a cikkben örömmel mutatjuk be az idei év legfontosabb projektjeit! 

 

Megújult Bringás Vándor a megszokott minőséggel 

A Bringás Vándor idén 3 új térséget is meghódít, emellett pár jól megszokott és szeretett útvonalakat is frissítettük, hogy még jobb élményt biztosíthassunk a vándoroknak. A kihívásokkal teli túrák során új barátságok születnek, miközben felfedezik a diákok hazánk gyönyörű természeti és kulturális értékeit két keréken. A táborban résztvevők garantáltan felejthetetlen élményekkel távoznak! 

Már csak limitált számban vannak szabad turnusaink, ne habozz jelentkezni: https://www.bringasvandor.hu/kozosseg/vandortabor 

  

Ingyenes kerékpáros osztálykirándulások 

Ha a nyári vándortábor előtt próbára tennétek magatokat, vagy csak egy aktív kirándulásra vágytok, akkor jelentkezzetek a szervezett ingyenes egynapos vagy kedvezményes háromnapos Kerékpáros Osztálykirándulásainkra! Remek lehetőség arra, hogy nyeregbe rázódjatok, és beleszagoljatok a kerékpáros kalandok világába. 

Válogassatok kedvetekre a 12 helyszín közül: https://www.bringasvandor.hu/kozosseg/osztalykirandulas 

 

Ismét megrendezzük a VándorViadalt

Örömmel jelentjük, hogy idén ismét lesz VándorViadal! A 2023-ban óriási sikernek örvendő közel 200 csapatot megmozgató eseményen az ország minden részéről jelentkező iskolás csapatok mérhetik össze tudásukat az aktív- és ökoturizmushoz kapcsolódó kreatív feladatokban. A VándorViadal kalandot, kihívást és közösségi élményt nyújt, ahol a résztvevők nemcsak izgalmas feladatokkal néznek szembe, hanem együtt fedezhetik fel hazánk természeti és kulturális értékeit, miközben egy szorosan összetartó közösséggé kovácsolódnak a csapatok.  

A 2024-es év újítása, hogy idén két VándorViadalt is szervezünk: egyet az általános iskolásoknak és egyet a középiskolásoknak. 

A VándorViadalra 2024. március 4-től lehet regisztrálni, ne maradj le róla: https://vandorviadal.hu/ 

  

A várva várt Ring Sorozat 

A közönségkedvenc Ring sorozat idén 7 állomás helyett már 11 helyszínen várja a hegykerülő bringásokat! Az esemény célja, hogy a természetben, két keréken, aszfaltúton és zöld ösvényeken át, egy aktív napot töltsetek el a legszebb hegyeink környékén. Ez a rendezvény lehetőséget kínál a kerékpárosoknak arra, hogy felfedezzék és gyönyörködhessenek a magyar táj sokszínűségében és szépségében. A helyszíneket és időpontokat már meghirdettük, további részletekkel hamarosan jelentkezünk!  

Kövessétek figyelemmel a honlapot, és a Facebook oldalunkat! 

 

Országos Kerékpárosbarát Szolgáltatói Hálózat 

Az Országos Kerékpárosbarát Szolgáltatói Hálózat 2024-ben is díjtalan tagságot és ingyenes megjelenést kínál a Kerékpárosbarát alkalmazásban. Az alkalmazás, aminek a fejlesztése idén sem áll le, már közel 40.000 felhasználói letöltést számlál. Idén kiemelten fontos esemény lesz a Kerékpárosbarát hétvége, melyet nem csak ősszel, hanem áprilisban is megrendezünk, emellett a hálózat aktívan kapcsolódik a Ring Sorozathoz is, amelyek így remek lehetőséget nyújtanak a szolgáltatóknak a kerékpáros közösség eléréséhez. Csatlakozzatok hozzánk szolgáltatóként, vagy töltsétek le az alkalmazást felhasználóként, hogy kihasználhassátok annak előnyeit. 

További információ: https://maketusz.hu/orszagos-kerekparosbarat-szolgaltatoi-halozat/ 

 

Folytatódik az Országos Bringapark Program 

Az Országos Bringapark Program továbbra is elkötelezett a tartalmas és egészséges szabadidő-eltöltési lehetőségek elősegítése mellett Magyarországon. A projekt célja új bringaparkok létrehozása és már meglévők felújítása, hogy minél több ember részesülhessen a mozgás örömében. Ezek a parkok ideálisak a kerékpározás gyakorlásához, a technikai készségek fejlesztéséhez és a kerékpáros közösségek összehozásához. 

További információ: https://maketusz.hu/projekt/orszagos-bringapark-program/ 

  

Érkezik a Bringás Kéktúra: a Horizont

Az új projekt egy olyan izgalmas kezdeményezés, amely a Kéktúra bringás alternatívája kíván lenni. A KLND közreműködésével az útvonal kijelölése, táblázása már elkezdődött. A tervezett útvonal nyugatról keletre szeli át az országot, lehetőséget adva a kerékpárosoknak, hogy felfedezzék Magyarország változatos tájait és kulturális örökségét. A projekt részeként egy alkalmazás fejlesztése is elkezdődött, ami alkalmas lesz az útvonal digitális teljesítésére, pecsétgyűjtésre így a résztvevők könnyedén nyomon követhetik a teljesített útvonalakat és ebben a formában is megörökíthetik kalandjaikat. 

 

Megújult honlapunkkal várunk 

Végül, de nem utolsó sorban, büszkén jelentjük be, hogy honlapunk teljesen megújult, így még könnyebben és gyorsabban találhattok meg minden fontos információt és eseményt. Reméljük a letisztultabb honlapunk segítségével könnyen képbe kerültök a kerékpáros turizmus legfrissebb híreivel. Gyertek, és csatlakozzatok hozzánk, hogy együtt élvezhessük a kerékpáros turizmus sokszínűségét és élményeit az idei évben! 

  

Bízunk benne, hogy ezek az izgalmas projektek és fejlesztések minden kerékpáros számára új kihívásokat és élményeket hoznak az idei évben is. Csatlakozz te is a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség csapatához, és legyél részese a hazai kerékpáros turizmus fejlődésének!